15 Mayıs 2012 Salı

Merhaba Yerli Rock

Merhaba müzik severler. Bu yazı, YERLİ ROCK'ın ilk yazısı... Böyle bir blog oluşturmadaki düşünce, günümüz dünyasında müzik anlayışının, gerçek müzik severler için çok da iyi olmamasıdır. Müzik anlayışının (daha önceki yılları, yaşayan kuşak gereği ele almazsak) 90'lardan beri pop kültürünün elinde olması; yapımcıların, müzik şirketlerinin ve benzeri mecraların müziği bir para ilişkisi içinde isimle pazarlama yoluna gitmesi, nitelikli müzik dinleyicini bizlerden uzaklaştırmaktadır. Belli kişiler üzerinden iş yapılması doğal olarak benzer işler çıkmasına neden olmaktadır. Hal böyleyken YERLİ ROCK, müzik bilgisini genişletmek ve yeni ufuklar açmak için ortaya çıkmıştır. YERLİ ROCK'ın içinde bazı popüler olan rock sanatçıları da, popüler olmayan rock sanatçıları da olacaktır

Bazı rockçıların popülerle yan yana adının anılması da ayrı olarak iyi bir şeydir tabii ki. Adı sıkça anılan, bilinen ve duyulan onlarca rock sanatçısı da, 90'ların sonundaki pop hakimiyetinin azalmasıyla (azalabildiği şekliyle) küllerinden doğmuştur. Şu anda popülerle beraber giden 'bazı' rock sanatçıları da vardır ve onlar da denildiği gibi YERLİ ROCK'ın sanatçıları arasında olacaktır.

Oysaki görünenin arkasında yeni başlayan ya da eskilerden beri müzik yapan, yapmaya çalışan kaliteli ve farklı çok fazla rock sanatçıları da vardır. YERLİ ROCK, bu rock sanatçılarını da destekler.

Yine görünenin arkasında olan bazı pop-rock sanatçıları da, YERLİ ROCK sanatçıları arasında olabilir. Bazen de jazz ve blues tarzı da görülebilir. Zaten onlar da sistemin içinde değiller genelde.

YERLİ ROCK, popülerin ardında kalan birçok rock sanatçısının yer verileceği bir sayfa olma düşüncesiyle yola çıkmıştır.

Bizim de henüz bilmediğimiz, dikkatimizden kaçmış sanatçılar, blog takipçilerinin de desteğiyle, onların bizi bilgilendirmesiyle YERLİ ROCK bloguna eklenebilir. Bu yüzden bu blogda eksik bir şeyler ne yazık ki olacaktır, ama dinamiktir. Sürekli, yeni ve kaliteli sanatçıların, yeni soundların ortaya çıktığını hatırlatarak sizlerin desteğiyle bu eksikler de azalacaktır.
İletişim: yerlirockiletisim@gmail.com