21 Temmuz 2012 Cumartesi

Cenk Taner

Kendisi Kesmeşeker'in kurucusu, gitaristi ve vokalistidir. Ancak grup etiketinin yanında bir de solo albümleri vardır.

Hakkında yazılabilecek şeyler eksik kalacağından, Cenk Taner'in bilgilerini kendi kitabındaki biyografisinden almak daha uygun olur dedik:
"Cenk Taner Kadıköy'de yaşıyor..."

Evet, aynı zamanda kitapları da vardır Cenk Taner'in. Bir dönem için bulunmayan, neredeyse şehir efsanesine dönen ilk kitabı "Andıran Otu"dur bu bahsedilen.

Yukarıdaki biyografi de bu kitapta yazmaktadır. İlk baskısı Altıkırkbeş Yayın'dan çıkmış, o günden sonra raflarda bir daha bulunanamış, yeni baskısı da çıkmayınca çok aranan bir kitap olmuştu. Yanda, kırmızı kapaklı "Andıran Otu", ilk baskısının kapağıdır.

2013 yılının sonlarına doğru müjdeli haberler geldi ve bu kitabın yeni baskısıyla birlikte yeni bir Cenk Taner kitabı da çıktı.

Marjinal Kitaplar tarafından yayınlanan "Andıran Otu", yeni baskısıyla bu kitabı çok uzun zamandır arayanlar için iyi bir haber olmuştu. Yine Marjinal Kitaplar'dan çıkan diğer bir Cenk Taner kitabı da "Özgür Olduğunda Marmara" adlı yeni kitaptı.


Bu kitap da hem "Andıran Otu"nu yıllardır arayanlara ikinci bir sevinç nedeni olmuş, hem de yeni kitabı bekleyenler için de yepyeni bir soluk olmuştur. Bu iki önemli kitap gelişmesinin yanında, aşırı bağlı olduğu kitlesi, Cenk Taner'in hemen hemen kitaplarla aynı dönemde çıkan ikinci solo albümü ile de repertuvarlarına yeni bir albüm eklemiştir.

Cenk Taner, 2013 yılında ikinci solo albüm çalışmalarını tamamlamıştır. Bu ikinci solo albümünde Kargo'dan tanıdığımız Mehmet Şenol Şişli; Peyk'ten bildiğimiz Veysel Çolak, Cenk Taner'e eşlik etmiştir.

Cenk Taner Albümleri:

2000 - İzin Vermedi Yalnızlık
2013 - Yoldan Çıkmış Şarkılar